Dorpsraad Horst verfraait entreewegen

 8-8-2013 door: Redactie Hallo (Bron)  

 

Wie onlangs over de Venloseweg in Horst reed, is het wellicht opgevallen: de rotonde is flink opgeknapt. Deze rotonde is onderdeel van het dorpsontwikkelingsplan van de Dorpsraad Horst: zij willen de entrees van het dorp verfraaien.

Dorpsraad Horst heeft in samenwerking met de werkgroep groenaankleding van het Centrum Management, hoveniers en deskundigen gebrainstormd hoe ze de entrees van het dorp konden opknappen. Zij besloten de rotondes op de toegangswegen naar het centrum van Horst te herinrichten of op te knappen. In samenwerking met hoveniers, Provincie Limburg en gemeente Horst aan de Maas is de rotonde op de Venloseweg onlangs gerealiseerd.

Deze rotonde heeft de naam Naar de Maas gekregen. De zilverkleurige beplanting symboliseert stromend water. De herinrichting werd twee weken geleden voltooid met het plaatsen van een hengel, gesponsord door een lokaal metaalbedrijf.

Na rotondes De Zonnevogel op de Dr. van de Meerendonkstraat en Naar de Maas op de Venloseweg is de Horster dorpsraad alweer bezig met de volgende rotonde, die op de Americaanseweg ligt en een verwijzing naar De Kantfabriek krijgt. De andere rotondes in Horst worden of zijn al onder handen genomen door lokale hoveniers.

 

                                     

 

Dorpsraad Hors verfraait entreewegen (fotobron: Hallo)