Een groene parel voor in de top 25

In de Echo is al eerder aandacht besteed aan de werkgroep Groen van de dorpsraad Horst. Enkele inwoners hebben gelukkig al gereageerd op de oproep om een (potentiële) groene plekken in Horst te benoemden. Een van de inwoners schreef het volgende:
 
Ons huis aan de Herstraat grenst met de achtertuin aan de parkeerplaats P2/Plus. Onze tuin en ook die van onze buren vinden wij de moeite waard om voor te dragen als groene parel in Horst en dient daarom gekoesterd te worden, zodat in het centrum nog voldoende groen aanwezig zal zijn en blijven.
 
Dit is een stukje groen waar weer vogels vertoeven en broeden, waar veel bomen staan en een verrijking is voor het centrum. Deze tuinen vormen een groene buffer waarnaar Horstcentrum steeds meer naar op zoek zal moeten gaan. Tevens is dit groen stukje Horst een tegenhanger van de grote grijze parkeerplaats die eraan grenst. Wij vragen daarom de Gemeente om hiermee met zorg om te gaan, en het beetje groen wat het centrum van Horst nog in bezit heeft met aandacht te behandelen.
Nico en Marleen

De dorpsraad dankt alle inwoners die al een reactie stuurde.
Echter de top 25 is nog lang niet compleet! Aarzel daarom niet en stuur uw reactie naar dorpsraadhorst@hetnet.nl o.v.v. groene parel. Vertel ons de locatie, bij voorkeur ondersteund met een foto. En geef aan waarom u vindt dat deze plek een groene parel is of een groene parel moet worden. U helpt zo mee om Horst mooier en groener te maken.

Herstraat P2 (Klik voor een grote weergave)