Floriade 2012 Wereld Tuinbouw Expo, Venlo

Floriade 

Na tien jaar gaan de poorten van het spectaculaire theater van de natuur weer open! De Floriade speelt zich van 5 april t/m 7 oktober 2012 af in een oogverblindend park in Venlo. De Floriade 2012 is een initiatief van de regio Venlo, een samenwerkingsverband van gemeenten in Noord-Limburg. Ook Horst aan de Maas is dus prominent van de partij!


Over Floriade 2012

Meer dan 100 deelnemers brengen samen een ode aan de tuinbouw. Het park bestaat uit 5 unieke werelden: themavelden die door bosgebied aan elkaar zijn verbonden. Werelden waarin je de natuur steeds op een andere manier ziet, voelt en beleeft.


Mondiaal spektakel in Limburg

De Floriade is een mondiaal spektakel waar ook in 2012 weer vele tientallen landen aan mee zullen doen. Je wordt ondergedompeld in een smeltkroes van culturen en maakt kennis met andere gebruiken en rituelen.

Maar natuurlijk staat ook onze Limburgse cultuur centraal. Geniet van het Bourgondische leven in onze sfeervolle restaurants! Hier serveren we typische gerechten en dranken uit de eigen streek en worden maaltijden van seizoensproducten bereid.

Beleef de natuur

Er is een dagelijks cultureel programma vol muziek, dans, literatuur, theater en beeldende kunst uit de hele wereld. Duurzame, innovatieve eyecatchers op het gebied van architectuur, zijn als eerste te bezichtigen op de Floriade. Met talloze spannende, vernieuwende en leerzame activiteiten en workshops is Floriade 2012 een spectaculaire ontdekkingsreis voor kinderen.

Samen met een gids kun je thematische routes wandelen over het park of juist in de 30 meter hoge kabelbaan over het park zweven.

Floriade 2012 laat je de natuur beleven.


Horst aan de Maas

De Floriade biedt de kans om Horst aan de Maas te laten zien als een mooie toeristische plaats met vele recreatieve mogelijkheden. Een gemeente die sterk is in agribusiness (duurzaam en innovatief) en leefbaarheid (mooie plek om te wonen en te werken). De Floriade biedt ook de gelegenheid om met bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Er worden internationale gasten verwacht uit allerlei delen van de wereld. Zij gaan ook kennismaken met projecten van lokale ondernemers in Horst aan de Maas.

Floriade logo (Klik voor een grote weergave)