Groene parels van Horst bijna in kaart

De afgelopen maanden is regelmatig aandacht besteed aan de groene parels in Horst. De werkgroep Groen van de dorpsraad Horst heeft gelukkig diverse reacties mogen ontvangen. De inwoners van Horst zijn duidelijk betrokken bij het groen in Horst. Hierbij nog zo’n reactie van een inwoners:
 
Samen met mijn man woon ik op de hoek Noordsingel-Gebr. van Doornelaan.
Vanuit onze ramen in de woonkamer genieten wij van de kruinen van de bomen in het park van de school voor buitengewoon onderwijs en enkele bomen langs de Gebr. van Doornelaan.
Als je fietst door de Gebr. van Doornelaan is het genieten van de vele grote hoge bomen. Voor de jongeren van het Dendroncollege die in grote getale dagelijks door de Gebr. van Doornelaan fietsen, is het een unieke mogelijkheid om in een groen stukje Horst te fietsen.
De hoge bomen zijn de groene longen in het straatbeeld. Je beleeft de seizoenen in samenhang met het komen en gaan ieder jaar van het gebladerte.
 
Wat mij betreft: Een groene parel in de top 25 waarvan velen dagelijks kunnen genieten.
Succes met uw initiatief.
Francine


De dorpsraad dankt alle inwoners die al een reactie stuurde. De samenstelling van de lijst met groene parels is bijna klaar. Echter mocht u nog een plek hebben die mogelijk vergeten wordt, laat het de dorpsraad dan weten. Stuur uw reactie nog deze week naar dorpsraadhorst@hetnet.nl o.v.v. groene parel. Vertel ons de locatie, bij voorkeur ondersteund met een foto. En geef aan waarom u vindt dat deze plek een groene parel is of een groene parel moet worden. U helpt zo mee om Horst mooier en groener te maken.
 

Noordsingel-Gebr. van Doornelaan (Klik voor een grote weergave)