Groene parels van Horst

Welke groene plekken in Horst horen volgens u in de top 25?

Zoals eerder vermeld in de Echo heeft de Dorpsraad Horst de werkgroep Groen in het leven geroepen om – mede op verzoek van de gemeente – de mooiste groene plekken van Horst in kaart te brengen.

Echter om een goed beeld te krijgen van de ‘groene parels’ in Horst is de medewerking van de inwoners nodig. De Dorpsraad vraagt u bij deze dan ook naar uw mening. Welke groene plekken in Horst moeten volgens u beschermd worden? Welke plekken hebben de potentie een groene parel te worden en zijn nodig aan een opknapbeurt toe? Laat het de dorpsraad weten. Alleen met de hulp van de inwoners lukt het om een goed beeld te krijgen van alle groene parels en plekken die de potentie hebben een groen parel te worden.  

Ter voorbeeld een plek die de potentie hebben een groene parel te worden. Op de hoek van de Jacob Merlostraat en de Groenewoudstraat is zo’n plek. Het verhaal:

‘Als inwoner van het centrum van Horst passeer ik regelmatig deze plek. U kent hem vast ook wel. Op de hoek tussen restaurant Chitanie (voorheen het Groen Woud) en pand Mooren. Eigenlijk een gekke plek. Er staat een boom, een prachtige oude boom. Beetje klein en krom, maar wel één met karakter. Een boom die anders is dan vele andere bomen in Horst. Niet groen maar meer rood. Daardoor zorgt hij voor een beetje variatie. Die boom is mooi, maar de plek er omheen. Die is lelijk! Er staat een lelijke meterkast en er groeit alleen maar onkruid. De straten er omheen zijn mooi geworden, maar deze plek is vergeten. Hij is nog niet af. Af en toe staat er een auto, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn. Volgens mij een plek die veel potentie heeft om een groene parel te worden. Van mij mag deze plek in de top 25’.      
Nicole

Aan de hand van de reacties wordt een document samengesteld met - naar de dorpsraad hoopt - ten minste 25 (potentiële) groene parels. Dit document wordt dan in het najaar aangeboden aan het college van B & W.

Aarzel niet om uw reactie te sturen. Vertel de dorpsraad de locatie(s) die u in gedachte heeft, bij voorkeur ondersteund met een foto. En geef aan waarom u vindt dat deze plek een groene parel is of een groene parel moet worden. Stuur uw reactie naar dorpsraadhorst@hetnet.nl o.v.v. groene parel. Via de Echo houdt de dorpsraad u op de hoogte van de reacties.

Jacob Merlo Groenewoudstraat (Klik voor een grote weergave)