Oproep voortuinenwedstrijd

Voortuinenwedstrijd in de gemeente Horst aan de Maas
Initiatief van gemeente Horst aan de Maas, Centrum Management Horst, Citaverde College en de Dorpsraden.

Uit de monden van toeristen en bezoekers
van buiten de regio, klinkt het vaak. De waardering voor de keurig verzorgde en fleurige tuinen in de hele gemeente Horst aan de Maas. Mooi verzorgde voortuinen zijn niet alleen een prima visitekaartje voor de gemeente, ze hebben ook een positieve invloed op het leven van de inwoners zelf. Want een groene en mooi verzorgde omgeving werkt aanstekelijk. Niet alleen op de manier waarop we met de tuinen en onze omgeving, maar ook met elkaar omgaan. Om de inzet van alle tuinliefhebbers in hun gemeente te waarderen, organiseren de gemeente Horst aan de Maas, Centrum Management Horst, Citaverde College en de Dorpsraden in 2012 een voortuinenwedstrijd waaraan iedereen met een voortuin, groot of klein, mee kan doen. De wedstrijd start in het jaar van de Floriade en zal daarna elk jaar terugkomen.Inzet van tuinliefhebbers van onschatbare waarde voor een fijne leefomgevingIn de hele gemeente Horst aan de Maas wonen enthousiaste tuinbezitters bijna huis aan huis. Ze zijn van onschatbare waarde als het gaat om een prettige en aangename leefomgeving. Buitenstaanders vinden het buitengebied en de straten in onze gemeente vaak heel kleurig en prachtig verzorgd. De gemeente Horst aan de Maas, Centrum Management Horst, Citaverde en de Dorpsraden van de verschillende dorpskernen, willen de inzet van de inwoners uit hun eigen gemeente belonen met een schouderklopje en iedereen stimuleren zich in te (blijven) zetten voor een prettige leefomgeving. Tuinliefhebbers kunnen zich daarom vanaf het einde van dit jaar, inschrijven voor de wedstrijd. Hun tuinen worden dan in 2012, drie keer beoordeeld door een enthousiaste jury. Zij let vooral op de eerste indruk en het onderhoud van de tuinen. Er is veel waardering voor de vlijt en eigen creativiteit van de tuinliefhebbers. Ook de aanleg van de tuinen wordt in de beoordeling meegenomen. Voor deze opzet is gekozen om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen aan de wedstrijd en besmet te laten raken met het voortuinenvirus. Na aanmelding ontvangen alle deelnemers uitgebreide informatie. Ze worden uitgenodigd voor de speciale bijeenkomst in oktober of november 2012. Daar ontvangen ze een juryrapport met naast de beoordeling, ook tips en adviezen om hun voortuin nog verder te verfraaien. Tijdens deze avond worden ook de prijswinnaars bekend gemaakt. Speciale prijs voor vrijwilliger die de tuin van een hulpbehoevende onderhoudtHet is de bedoeling dat er een prijs wordt uitgereikt voor kleine tuinen, middelgrote en grote voortuinen. Bovendien komt er een speciale prijs voor de vrijwilliger die de tuin van een hulpbehoevend familielid, buurtgenoot of zomaar een bekende, het mooist onderhoudt. De organisatie van de voortuinenwedstrijd werkt samen met tuincentra, groenaanbieders en groene verenigingen. Meer informatie over de voortuinenwedstrijd is verkrijgbaar bij Centrum Management Horst info@cmhorstaandemaas.nl, tel. 06 57552515). Vanaf medio december wordt via artikelen in diverse media, nadere informatie over de inschrijving voor de wedstrijd verspreid.