Risselt Burendag wint prijs Kern met Pit

We werden om 12.00 uur ontvangen met een lunch op het provinciehuis in Maastricht. Ieder project kreeg een tafel ter beschikking om foto's, film of iets dergelijks te laten zien over het tot stand komen van hun project.
Om 14.00 uur begon de uitreiking, 2 jury leden lazen om beurten over ieder project (totaal 28 stuks) het juryrapport voor. Karlijn van Dinther uit Sevenum zong tussendoor enkele liedjes.
In de pauze konden we onder het genot van een drankje de projecten bekijken. Onze burgemeester Cees van Rooij en wethouder Freek Selen waren ook aanwezig. Na de uitreiking konden we nog gezellig samen zijn en er stonden weer hapjes en drankjes klaar. Het was voor ons een gezellige middag en we konden naar huis met een cheque van € 1.000,-. De groengroep uit de buurt gaat bekijken wat we ermee gaan doen.

Dit bestand is van het type pdf (Acrobat Reader document)  Juryrapport van Kern met Pit de Risselt (373,88 KB)

Bewoners De Risselt en Frank van Bussel (Heidemij)

Innitiatief Burendag de Risselt

Burendag 26-09-2009  (Brief opgesteld door bewoners van de Risselt)

Een dik jaar geleden is het begonnen in de Risselt.

We hadden een pingpong tafel gekocht van het geld van het Oranje fonds wat vanuit de buurt was aangevraagd. Deze  wilde we  plaatsen op de van Blitterswijckstraat in het zicht van onze woningen. Helaas werd dat door de gemeente niet goed gekeurd, waardoor we na een gesprek met Marcella de vraag kregen of het geen idee was om het speeltuintje van Blitterswijckstraat /  van Bronckhorststraat op te pimpen.

Makkelijker gezegd dan gedaan: wie gaat dit doen: wie gaat dat regelen en wie weet waar we alles kunnen opvragen wat betreft geld, wie gaat het starterbedrag beheren wat we hebben gekregen van de gemeente, goedkeuringen van wat we willen en natuurlijk wat willen we allemaal?

Mede dankzij de gulle gift van de dorpsraad konden we ook nog een tribune bouwen die we naast de pingpongtafel konden bouwen, maargoed dan zou het handig zijn om een wijkcomité te hebben die de weg beter weten naar bepaalde instantie’s.

Helaas ontbreekt dat nog in onze wijk.

Tijdens de burendag op zaterdag 26-09-2009,die tot stand is gekomen door heel veel vrijwilligers van de buurt de Risselt en de door de financiële hulp en de nodige belangrijke informatie van Wonen Horst , hebben we o.a ook een stand erbij geplaatst in de hoop dat er een wijkcomité uit zou kunnen komen. Net als natuurlijk vrijwilligers werven voor Dichterbij / Plurijn. Voor beide was er dus echt wel genoeg animo en zijn er dus weer mensen van Plurijn / Dichterbij mee geholpen door vrijwilligers te werven voor bepaalde activiteiten zoals wandelen, koffie drinken of gewoon voor een praatje en voor het Wijkcomité zijn er ook een groep mensen voor opgegeven in de hoop dat zo’n dag als afgelopen zaterdag niet de laatste zal zijn en natuurlijk dat deze mensen voor ons in de wijk kunnen fungeren als tussenschakel voor de dorpsraad!!!

Iedereen bedankt voor het tot stand brengen van de geweldige burendag voor de buurt , bewoners en begeleiding van Dichterbij en plurijn,  Wonen Horst / Synthese, hebben we hier met zijn allen mede namens het goede weer een onvergetelijke dag van gemaakt.

Tribune gesponord door De Dorpsraad (Klik voor een grote weergave) Boemerang (Klik voor een grote weergave) Risselt met bewoners (Klik voor een grote weergave)