Stadspark van Horst, een groene parel

De werkgroep Groen heeft mede aan de hand van de reacties van de inwoners van Horst al een eerste inventarisatie van groene parels kunnen maken. Echter de lijst is nog niet compleet. Daarom blijft het verzoek om een reactie in te sturen nog open staan. Aarzel niet en stuur nog deze week uw reactie naar dorpsraadhorst@hetnet.nl o.v.v. groene parel. Vertel ons de locatie, bij voorkeur ondersteund met een foto. En geef aan waarom u vindt dat deze plek een groene parel is of een groene parel moet worden. U helpt zo mee om Horst mooier en groener te maken.

Fred, een inwoners van Horst, omschrijft zijn groene parel als volgt:

Elke beetje stad van omvang heeft er wel één, een groots stadspark. Een park waar inwoners kunnen genieten van de natuur, tot rust kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten. Ook Horst heeft zo’n Central Park! Dit prachtig stukje groen ligt op nog geen 200 meter van het centrum. Een groene oase in een dichtbevolkte buurt nabij “In de riet” en “De middelijk”. Kompleet met mooie vegetatie, vijver en recreatieve onderdelen (bankje en steiger).

Dit park lag hier al toen wij in Horst kwamen wonen. Onze kinderen hebben op de vijver leren schaatsen. En ik hoop met de kleinkinderen hier nog een keer de eendjes te voeren. Met een beetje extra aankleding (nostalgische verlichting, picknickbankje, bruggetje en fontein) krijgt het park mogelijk nog iets meer allure en kunnen we deze plek met recht “Het stadspark van Horst” noemen.
 
Ik hoop daarom dat de plannen van de gemeente om in de vijver een bergbezinkbassin (een mammoet vetvangput van 11 bij 34 meter) te leggen niet door gaat. Niet alleen verdwijnt daardoor de helft van het wateroppervlak, maar ook de prachtig, mooie, oude berken zullen dit waarschijnlijk niet overleven. Laten we hopen dat de plaatselijke overheid even nadenkt voordat ze door dit 30 jaar oude ecologisch monument een kruis zetten!

U kent vast ook zo’n plek. Laat het de werkgroep Groen weten!
 

Stadspark Horst (Klik voor een grote weergave)